«ساعت ۵ عصر» یک فیلم کمدی سخت و خیابانی است. وی درباره فیلم کمدی خود عنوان کرد:
«ساعت ۵ عصر» یک فیلم کمدی سخت و خیابانی است و برعکس همه کارهایی که داخلی نوشتم از لوکیشن های متعددی چون خیابان، بیمارستان و… برخوردار است و جمعیت زیادی هم در آن حضور دارند. شاید در حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ نفر در هر سکانس هستند.
این کارگردان مجموعه های کمدی درباره ویژگیهای فیلم خود بیان کرد: این اثر شوخی کلامی ندارد و فردی را نشان می دهد که از ۷ صبح تا ۵ عصر در تهران است و این روز آخرین فرصت وی برای انجام کاری است. او در طول روز با مشکلاتی مواجه میشود که ابتدا مثل گلوله برفی کوچک هستند ولی در نهایت به بهمن تبدیل میشوند. در این روند دیوانه وار بودن ماجرا و موضوع هر لحظه بزرگتر و ریتم تندتر میشود. این فیلم فقط یک بازیگر اصلی دارد و باقی بازیگران آن مردم هستند. کارگردان «قهوه تلخ» درباره حضور در تلویزیون نیز بیان کرد: بعد از «دورهمی» دیگر نه سریالی در تلویزیون خواهم داشت و نه در شبکه نمایش خانگی و شاید فقط سالی یک یا دو فیلم سینمایی بسازم. دوست دارم مسایلی را پررنگتر و تندتر بیان کنم کارگردان «شوخی کردم» درباره ویژگی کمدی در فیلمهای سینمایی و تفاوت آن با سریال یادآور شد: در سریال، نفس کمدی و سرگرم سازی تا امروز برای ما مهم بوده است البته به مفهوم و محتوا هم فکر میکردهایم اما در سینما باید آنچه میگوییم علاوه بر برخورداری از کمدی تاثیرگذار باشد. وی بابیان اینکه فیلمش به شدت اثری اجتماعی است، ادامه داد: من بعد از «قهوه تلخ» دوست داشتم به سمت موضوعات اجتماعی بروم و در «شوخی کردم» به مسایل اجتماعی سیاسی پرداختم. اکنون بیشتر دوست دارم به سمت حرف گنده زدن بروم و مسایلی را پررنگتر و تندتر بیان کنم. وی درباره نویسنده «ساعت ۵ عصر» نیز توضیح داد: طرح این سینمایی از خودم است و با خشایار الوند مینویسم اما فیلم دیگری هم قرار است کارگردانی کنم که آن کاری تلخ است و خودم مینویسم.
بسیاری از آثار خودم را دوست ندارم مدیری در بخشی از «هفت» از پاسخ به افخمی درباره نظرش نسبت به عطاران امتناع کرد و گفت: بااینکه خود من در «دورهمی» از همه نظرشان را درباره افراد و چهرهها میپرسم اما خودم دوست ندارم نظری بدهم چون فکر میکنم هرکسی تلاش خود را انجام میدهد. وی در پاسخ به این پرسش که کدام یک از کارهایش را دوست ندارد، اظهار کرد: من بسیاری از کارهای خود را دوست ندارم چون فکر میکنم در داستان، اجرا، بازیگری و… ضعیف بودند. «قهوه تلخ» یک سوژه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی داشت که آن را هنوز هم دوست دارم یا آثاری مثل «مرد هزارچهره» و «شبهای برره» اما کارهایی مثل «جایزه بزرگ» یا «ویلای من» را دوست ندارم.
کار در تلویزیون خیلی سخت شده است مدیری در بخشی از این برنامه در پاسخ به فراستی که پرسید چرا دیگر تیز و بز نیستی، گفت: چون در تلویزیون کار می کنیم و کار در تلویزیون خیلی سخت شده است. البته تقصیر کسی نیست و همه جای دنیا به همین شکل است. به طور مثال از یک جهت «دورهمی» حرفهایی میزنیم که تاکنون بیاننشده است و ازیکطرف مسایلی ممیزی میشود که من علتش را نمیدانم. وی در واکنش به انتقادی از «دورهمی» و اینکه نگاهش از بالا به پایین است، یادآور شد: در ابتدای کار این نگاه از بالا به پایین وجود داشت و من ایستاده از مهمانان سوال میپرسیدم اما به من گفتند با تبحر و از سر علم و آگاهی است و خودم هم آن را تغییر دادم. کارگردان «شبهای برره» در ادامه با اشاره به اینکه نیاز به ورود به سینما دارد، بیان کرد: این روزها حوصله ندارم، خیلی وقت است که حالم خوب نیست و نوعی دگردیسی برای ورود به سینما لازم است. من از این شکل کار اشباع شدم و دیگر ساخت سریال راضیام نمیکند و دوست دارم با فکر و شیوه دیگری به سینما وارد شوم.
دهنمکی: ورود من با «اخراجیها» مانند لودری بود که به سینما آمده است.
برنامه «هفت» در ادامه میزبان مسعود دهنمکی بود و در گفتگویی انتقادی به بررسی سینمای خود در سال های اخیر پرداخت.
وی در ابتدای این گفتگو گفت: بعد از «اخراجیها ۳» تصمیم گرفتم کمتر در فضای مطبوعاتی حضور پیدا کنم و فیلمم حرف خود را بزند. «رسوایی ۲» حرف خود را میزند و نیاز به حضور من در عرصه مطبوعات کمتر بود. این فضای رسانه ای برای ورود به سینما نیاز بود. همواره ورود به سخت است و ورود من با «اخراجیها» مانند لودری بود که به سینما آمده است!دهنمکی ادامه داد: من رفتهرفته از «اخراجیها» ۱ تا ۳ کمدی تلختری خلق کردم که ویژگی این نوع طنز من بکار گرفتن این تعابیر و معانی در خدمت مبانی انقلاب و جنگ بود.کارگردان «رسوایی ۲» بیان داشت: سینما نباید دنبالروی ذائقه مخاطب باشد، سینما باید ذائقه بسازد و فرهنگساز باشد. من اگر بتوانم با زبان طنز عامهپسند اخراجیها نصف همان مخاطب را برای شنیدن این حرفهای انقلابی به سینما بیاورم کار خودم را کرده ام.
کف فروش فیلمهای من، سقف فروش فیلمهای برخی آقایان است!
دهنمکی در پاسخ به کاهش فروش فیلمهایش بیان داشت: کف فروش فیلمهای من، سقف فروش فیلمهای برخی آقایان است! یک روز جیرانی به من زنگ زد که “شکست خوردی مربی!” من به او گفتم: “شکست من برابر تمام پیروزیهای تو است.”وی ادامه داد: من اگر بنا داشتم کمدی عامهپسند بسازم و برای فروش فیلم بسازم میتوانستم همان راه «اخراجیها» را ادامه دهم و با حرفهای خوبی هم که در آن بود، قطعا موفق بود.
داوران فجر فرق جلوههای ویژه میدانی و بصری را نمیدانند.
دهنمکی درخصوص عدم دریافت جایزه توسط «رسوایی ۲» در فجر گفت: کسانی که داوری فجر میکردند فرق جلوههای ویژه میدانی و بصری را نمیدانستند و کارشناس نبودند. شاید فکر کردند ما زلزله «رسوایی ۲» را از یک مستند بریدهایم و در کار گذاشتهایم؛ اندر که واقعی و خوب بود.
نیازی به حمایت رسانه های اصولگرا ندارم.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چرا هیچ نقد مثبتی از فیلم تازهاش در رسانه ها منتشرنشده است، بیان داشت: این ویژگی من است که تنها مسیر خود را ادامه میدهم. برخی هم که قبلا از فیلمهایم تعریف میکردند در رودربایستی با من بوده اند. من مخاطب خودم رادارم و افرادی را در جامعه دارم که با آنها حرف میزنم. احتیاجی به حمایت رسانه های اصولگرا ندارم. بدیاش این است که اینها ۱۰سال بعد اینها قرار است همین حرفها را بزنند و به حرفهای من برسند.
کارگردان سری «اخراجیها» بیان داشت:
امروز رسانه های اصولگرا حرفهای ۱۰ سال پیش من در مستند «فقر و فحشا» را با زبان عدالت اجتماعی امروز میزنند. آن روزی که با ورودم به سینمای مستند و سینما مخالفت جدی شد، کسی باورم نداشت اما امروز بسیاری مستندساز شده اند.
کار خود را در سینما کرده ام!
دهنمکی افزود: من کار خود را در سینما کرده ام و طیف گستردهای از فیلمسازان جوان با فیلمهای من وارد سینما شده اند و راه را ادامه میدهند.وی درخصوص علت عدم اکران نوروزیاش گفت: علت این است که میخواستم از آن فضا دور شم. برایم اهمیتی نداشت که فروش فیلم با عدم اکران در نوروزی نصف شود. هم اینکه دیگران بفهمند این عده همراه فیلم در امروز برای خود فیلم و دهنمکی همراه او هستند نه اکران عید و … . طنزش هم این است که خواستم داوران عید با خیال راحت به دید و بازدید خود بروند و زیر بار فشار انتقاد مخاطبان به خاطر نادیده گرفتن این فیلم خوب در جشنواره فجر، نروند!
جیرانی دوست دارد عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شود.
دهنمکی در پاسخ به این پرسش که جیرانی گفته است فیلم «رسوایی ۲» بنا بر مصلحت در جشنواره شرکت دادهشده است، گفت:
آقای جیرانی علاقه زیادی به سیاست دارد و به نظر میرسد دوست دارد به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود و مصلحت را از سینما شروع کرده است. ایشان به ما یک حرف میزند و در جلوی مردم چیز دیگری میگوید.
دهنمکی ادامه داد: جیرانی بعد از تماشای فیلم به من زنگ زد و گفت وای چه کار محشری عالی بود، هالیوودی بود، معرکه بود و… اما در برنامه «هفت» برای دلخوشی دیگران حرف از مصلحت میزند!وی نهایتا خطاب به منتقدان خود گفت:
یک روزی منتقدان ما لایه های چندم یک فیلم را استخراج میکردند. امروز نشانه های فیلم من بااینکه اندر رو و گلدرشت است اما باز منتقدان متوجه نمیشوند.
این برنامه در فضای مجازی بشدن واکنش برانگیز بود و بسیاری را وادار و یا حتی مجبور به اظهار نظر کرد برخی از آنها که امکان انتشار در نماوا رادارند در ادامه باهم میخوانیم، تویت هایی که بیشتز از همه باز امتشار پیدا کردند:
دهنمکی داره شبکه سه حرف میزنه، شما ایوب پیغمبر رو بذار جلو تلویزیون بعد یه دقه بلند میشه فش ناموسی میده با تبر تلوزیون رو دو نصف میکنه
تو هفت دهنمکی نشسته داره اینکه فیلماش چقدر تاثیرگزار هستند صحبت میکنه. میگه بقیه از من تقلید کردن. چی شدیم ما؟ چی شد سینما؟
دهنمکی میگه من پیشروام. بعد از اخراجیها طنز سیاسی به تلویزیون و سریالها و فیلمها اومد. بعد رسوایی دوربینهای خاص به سینما اومدن
دهنمکی رسما داره چ… میگه. میگه من هرچی دلم بخواد میسازم کاریَم با ذائقه ملت ندارم. هدفم فرهنگسازی
دهنمکی گفت: من ده سال جلوتر از سینمایی روشنفکریم. اینا ده سال بعد میان حرفهای الان من رو میزنن.
دهنمکی در هفت گفت: ده سال بعد از کارهای من تقلید میشود. به کشتهشدههای امشب من رو هم اضافه کنید. لولهی هفتتیر، دهان، شلیک.
یکی به مسعود دهنمکی بگه [کرفس] نخوره، فقط [کرفس] نخوره بقیش با من.
این دو تا مجری آخرش پا میشن دهنمکی رو میزنن. چقدر مگه آدم طاقت داره؟
مسعود دهنمکی چه منم منم می کنه مجریها هرچی [بهش کرفس میدن] از رو نمیره
منو سالها بعد نقد منصفانه میکنن. نیچه اینجوری نمیگفت راجع به کتاباش که دهنمکی راجع به فیلمهاش داره میگه.
صرف نظر از همه ی بحثها، مسعود دهنمکی چه آدم متوهمیه. فکر کرده ده سال اخیرتو سینمای ایران همه بهش مدیوناند. طوری حرف میزنه انگارپدر سینمای ایرانه
اوج [کرفسزادگی] اونجاست که بعد ده سال مهران مدیری ۵ مین میآد رو آنتن زنده که بعدش ۵۰ مین دهنمکی زر زر کنه. تو …و تو چشممون برنامه میکنه صداسیما
با تبلیغ مدیری، یه کاری کردن ۳ ساعته داریم دهنمکی میبینیم! این کارشون تو مایههای اون جوکِ پیام بازرگانی بهشت و جهنم …
مسعود دهنمکی: در طنز اخراجیها، به مثنوی مولوی توجه کردم! کسی از مولوی خبر داره؟!
پس چرا کسی در صور اصرافیل ندمید؟! آخرالزمان مگه نشده؟!مسعود دهنمکی داره راجع به طنز شعر مولانا صحبت میکنه و اونو بافیلم خودش مقایسه میکنه!
اولش هی گفتم زنده بادمخالف من! زنده بادمخالف من! اما با عرض شرمندگی بیشتر از یک دقیقه و سی ثانیه حرف های دهنمکی رو نتونستم تحمل کنم، کانال عوض
تو مسابقهی هفت، بهترین فیلم کمدی، گزینهی بعد از اجارهنشینها، اخراجیها است. الآن تمام ساکنان آن خانه در اجارهنشینها دارند گریه میکنن.
وقتی دهنمکی میگه پوپولیست نیستم، پس پوپولیست کیه؟ پوپولیست چیه؟ پوپولیست کجاست؟ [کرفسخوار]
دیگه وقتی فیلم های مسعود دهنمکی میلیاردی میفروشه معلومه فقط ۲۶ نفر تو کانال من عضو میشن: عجب تیکه ای بهتون انداختم خدایا شکرت
مهران مدیری امشب بعد از ده سال برای اولین بار در یک گفتگوی زنده مهمان برنامه هفت شد.
مهران مدیری و بهروز افخمی در برنامه هفت. خبری هم از فراستی نیست
مهران مدیری اومده تو هفت میگه تا فراستی نیاد حرف نمیزنم. شبکه سه.
امیدوارم تنها دلیل رفتن مهران مدیری به هفت ریدن به فراستی باشه…
مهران مدیری قشنگ رید تو نظام آموزشی کشور با این کارش
۱ معلم که در مقطع ابتدایی تدریس میکرد اومده بود دورهمی، مدیری بهش گفت سختترین درس ابتدایی چیه؟ گفت: حروفات! مدیری گفت چی؟! گفت: حروفات الفبا!
مهران مدیری: کارهای قبلیم رو دوست ندارم، قهوه تلخ با شکوه بود، مرد هزار چهره و شوخی کردم …رو خیلی دوست دارم بقیه کارهارو نه
مهران مدیری اومده برنامهی هفت و گفته بعد از اجرای دورهمی دیگر سریال نمیسازه و از این بعد تنها سالی یک یا دو فیلم سینمایی خواهد ساخت
از پشتصحنه البته یادآوری شد که مدیری هربار میگه من دیگه سریال نمیسازم
افخمی به مدیری گفت تو همیشه سعی میکنی تقدسزدایی بکنی از چیزهایی که فکر میکنن تقدس دارن. مث پزشکها
افخمی قشنگ فیلم بعد مدیری رو اسپویل کرد آش….
فراستی اومده مدیری میگه یا خدا یا خدا: فراستی به مدیری میگه چرا دیگه تیز و بز نیستی: مدیری درومد که تلویزیون کار میکنیم و سختگیرن. بعد میگه نمیدونم اینا پخش میشه؟:
مهران مدیری چقدر خاضعانه جواب فراستی رو میده.
فراستی گفت نقشت در پل چوبی دراومده بود. مدیری: خیلیه فراستی به کسی بگه دراومدی. ببین من چقدر دراومده بودم! بعدش بوس فرستاد برای مسعود!
فراستی که به همه میگفت مبتذل، چرا با مدیری اینقدر مهربونه؟ انگیزه اصلی فراستی دشمنی با روشنفکریه. اینجاست که با مدیری همراستا میشه
فراستی قند تو دلش آب میشه دارن بهش میگن مزخرفی
مدیری قشنگ فاز افسردگی داره.
مهران مدیری چقدر با خودش صادقه. چقدر کم شنیدیم کسی اعتراف کنه به کارای بد قبلیش و بگه حالش خوب نیست!
مهران مدیری چه غلطی کرده که انقد هی میگه حالم خوب نیست فک میکنی ما حالمون خوبه؟
حالا شد. مدیری میخواد نقد میخواد بکنه. آفرین.
مهران مدیری گلی هست در گلستان! یعنی خیلی با شخصیت کل نظام نقدِ فراستی رو کرد تو چاه یه سیفون روش
مهران_مدیری افخمی و فراستی رو آچمز کرده مثل بز نشستن نگاه میکنن??
بدترین برنامه ای که میشد وقت بیننده رو بیهوده تلف کنه! دور همی رو دیده بودیم بیشتر مهران_مدیری حرف داشت هفت
بعد از مهران مدیری، نوبت به شنیدن نظرات دهنمکی رسید. بفرمایید استاد.
به نظر من برنامه ۷ با پخش مصاحبه دهنمکی پس از مصاحبه مهران_مدیری به گونه ای به مخاطب توهین کرد. این سبک کمدی کجا و آن کجا…
فارغالتحصیل کارشناسی سینما - دانشگاه هنر دانشکده سینما تیاتر دانشجوی ارشد پژوهش هنر دانشگاه تهران همکاری با روزنامهها و وبسایتهای مختلف سینمایی داخلی و خارجی
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
Current ye@r *
Leave this field empty
تمامی حقوق این سایت متعلق به وبسایت نماوا است. تماشای فیلم تماس با ما