در ادامه معرفی مستندهای برتر نماوا، میرسیم به مبحث دلپذیر و جذاب غذا. غذا خوردن و طبخ و آمادهسازی آن جدای از برطرف کردن یکی از نیازهای اولیه انسان، تبدیل به بخش بزرگ و مهمی از فرهنگ هر جامعه شده است که تأثیر مستقیم بر روابط خانوادگی، دوستان و ارتباطات اجتماعی دارد. در کنار همه اینها نکته مهم دیگری که در ارتباط مستقیم با غذا است سلامت جسمانی ماست. در این مطلب به معرفی سه مستند پرداختهایم که هرکدام به شیوه خود و با نگاهی متفاوت از هم به بررسی تمام این جنبهها پرداخته است: ـ «پختن» Cookedکتاب محبوب و پرفروش مایکل پولان Michael Pollan نویسنده و تحلیلگر غذا، “پختن “، منتشر شده در سال ۲۰۱۳، نگاه دقیق و نزدیکی میکند به تغییر و تحول آشپزی در طول تاریخ؛ و اینکه عناصر اصلی، هوا، آب، آتش و خاک چه نقش کلیدی در آماده سازی غذا ایفا میکنند. پولان تلاش میکند که چگونگی طبخ غذاهای مختلفی را یاد بگیرد، از جمله کباب، نان و پنیر. او اظهار داشته که میخواهد تحصیلات مربوط طبخ و تهیه غذایش را این طریق توسعه دهد تا بتواند هرچه بهتر برای خانوادهاش آشپزی کند. حالا شبکه “نتفلیکس ” کتاب پختن را تبدیل به سریال مستند چهارقسمتی کرده است که در نماوا با زیرنویس فارسی بهصورت آنلاین در دست رس است. این سریال قارهها را درمینوردد و به تفاوتها و شباهتهای بین فرهنگهای مختلف غذایی نگاه میکند. با اینکه پیام پولان برای کسانی که با نوشتههای او آشنایی دارند جدید نیست (ما نیاز دارم زمان بیشتری را صرف آشپزی برای خود بکنیم وگرنه بیشتر و بیشتر با مشکلات سلامتی مرتبط با غذا مواجه میشویم) اما این پیام این بار به واسطه سینماتوگرافی زیبا و نفسگیر و از طریق بینش کارشناسان مواد غذایی در سراسر دنیا بیان میشود. ـ «مرد اغذیهفروش» Deli Manبرای بعضیها غذاهای یک اغذیهفروشی سنتی (دِلی Deli) به مانند یک تجربه روحانی است. غذاهایی چون مغز گوشت گاو لطیف و نرم پخته شده در آبگوشت یا حبوبات قهوهای و پر ادویه به همراه سس خردل و یا بلینتزی (نوعی شیرینی) که همچون بستنی در تابستان در دهان آب میشود. دستور غذاها و سبک طبخی که از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم از کشورهایی چون مجارستان، لهستان، روسیه و رومانی وارد آمریکا شد و خیلی زود تبدیل به بخشی از فرهنگ غذای آمریکا شد. «مرد اغذیهفروش» فیلمی مستند ساخته سال ۲۰۱۴ به کارگردانی و تهیهکنندگی اریک گرینبرگ آنجو Erik Anjou است؛ سومین فیلم از تریلوژی او درباره فرهنگ یهودی. راهنمای اصلی و جذاب این فیلم مردی به نام زیگی گروبر Ziggy Gruber است؛ نسل سوم یک خانواده که صاحب و گرداننده یک اغذیهفروشی و غذاخوری حلال در هوستون آمریکا به نام کنی و زیگی Kenny & Ziggy است. ـ «سلامتی چیست» What the Health «سلامتی چیست» یک فیلم مستند در سال ۲۰۱۷ است که بهنقد تأثیرات مصرف محصولات گوشتی و لبنی بر روی انسان میپردازد و آزمایشات دارویی و سازمانهای سلامت و آزمایشگاهی را زیر سؤال میبرد. هدف از ساخت این مستند ترویج رژیمهای مبتنی بر گیاه و سبزیجات است. فیلم به دنبال کیپ آندرسون Kip Andersen راه میافتد و مصاحبههای او را با پزشکان و دیگران دربارهی رژیم غذایی و سلامت به نمایش میگذارد. آندرسون را میبینیم که در تلاش برای تماس با نمایندگان سازمانهای بهداشت است و هر بار سرخورده و ناراضی از جواب آنهاست. در طول این مصاحبهها او به دنبال رابطهی میان مصرف گوشت و لبنیات و تأثیراتش در صنعت دارویی و سازمانهای بهداشت است. این فیلم توسط کیپ اندرسون و کیگان کانKeegan Kuhn نوشته، کارگردانی و تولیدشده است. دو نفری که ساخت مستند «راز پایداری» Cowspiracy را در سال ۲۰۱۴ عهدهدار بودهاند. تقریباً تمامی مراحل ساخت این مستند با همکاری این دو نفر انجامشده، حتی فیلمبرداری و موزیک فیلم هم کار آنهاست. بودجه ساخت فیلم از طریق ایندیگوگو Indiegogo جمعآوریشده است.همچنین بخوانید: بهترین مستندهای پرتره نماوا کدام هستند؟ این مستندها را ببینید و با گوش جان بشنوید سه مستند جذاب نماوا دربارهی بازیهای ویدیویی
کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریهها، وبلاگها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.
فارغالتحصیل چاپ از دانشگاه الزهرا، سابقه تدریس ترجمه و تالیف. و در حال حاضر به عنوان مترجم و نویسنده بخش سینمای بیینالملل بلاگ نماوا مشغول به فعالیت می باشم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
Current ye@r *
Leave this field empty
تمامی حقوق این سایت متعلق به وبسایت نماوا است. تماشای فیلم تماس با ما